Vad kostar det att anlita en flyttfirma i Jönköping?

Vad kostar det egentligen att anlita en flyttfirma i Jönköpings län? I denna artikel svarar vi på några av de frågor vi får relaterat till kostnaden för flytthjälp.

Givetvis varierar priset beroende på vilken flyttfirma du väljer att anlita. Det finns dock andra faktorer som gör att priset går upp och ner. Andra faktorer som har en inverkan på priset är: 

 • Hur mycket som ska flyttas
 • Distansen på flytten
 • Hur lång tid det tar att utföra flytten 
 • Typen av fastighet du ska flytta till och från. 

Eftersom varje Flytthjälp i Jönköping har olika förutsättningar, kan vi inte skriva ett exakt pris för just din kommande flytthjälp, men nedan är saker som kommer att influera priset. Vi på Flyttprinzen kan alltid erbjuda dig en kostnadsfri offert med tydliga kostnadsfördelningar så att du vet vad du betalar för och vad priset kommer att sluta på innan du anlitar vår flyttfirma.

Följande faktorer påverkar priset för flytthjälp i Jönköping

 1. Förarbete som kostnadseffektiviserar din flytthjälp
  Flytten blir billigare om du förbereder med färdigställda kartonger vid ingången av din bostad. Detta är något som effektiviserar arbetet för våra flyttare vilket gör att jobbet blir klart snabbare och kostar dig mindre pengar. Det är dock viktigt att paketera era gods säkert och tryggt med riktigt bra flyttkartonger. För att se till att det sker korrekt, tar vi gladeligen an oss denna del av flytten.
 2. Packning och emballage till din flytt
  Vill du förutom transport och bärhjälp även få hjälp med att packningen av din inredning så stiger förstås prislappen för flytthjälpen. Detta är dock något vi rekommenderar starkt. Våra anslutna företag har erfarenhet av trygg och säker packning.
 3. Avstånd mellan punkt A och B
  Distansen mellan bostäderna är givetvis en kostnad som läggs på priset vid flytthjälp i Jönköping. Det kostar oss bensin, anställdas löner och andra avgifter.
 4. Antal personer som bär
  När du anlitar en flyttfirma i Jönköpings län så går det generellt sett snabbare desto fler personer som hjälper till med flytten, men tänk på att varje person ska ha en lön för sitt arbete och det reflekteras givetvis i priset.
 5. Antal flyttkartonger
  Vi rekommenderar dig att ha riktigt bra flyttkartonger för dit bohag. En tumregel vi brukar använda är att räkna med ungefär en flyttkartong per kvadratmeter i hemmet. Glöm inte eventuella förrådsutrymmen, carport eller garage. Antalet flyttkartonger du behöver till din bostad är svårt att säga exakt, men här kommer en bra mall: 
  1. 1 rum och kök på 30 kvm blir ungefär 25 - 30 flyttkartonger
  2. 2 rum och kök på 50 kvm blir ungefär 45 - 50 flyttkartonger
  3. 3 rum och kök på 80 kvm blir ungefär 70 - 80 flyttkartonger 
  4. 4 rum och kök på 100 kvm blir ungefär 80 - 100 flyttkartonger 
 6. Planera datumet för din flytt
  Tidpunkten för din flytt spelar en viss roll från ett kostnadsperspektiv vid flytthjälp i Jönköping. Vanligtvis kostar det mer på röda dagar och helger.

Flytthjälp med RUT-avdraget i Jönköping

 1. Du har möjligheten att använda RUT-avdraget vid flytthjälp. Det är då viktigt att företaget du anlitar har F-skattsedel. Givetvis har vi på Flyttprinzen det, så när du anlitar oss behöver du inte undersöka det. 
 2. Du använder RUT-avdraget enkelt genom att vi gör ett avdrag på arbetskostnaden på din faktura. 
 3. När du betalt fakturan så begär vi utbetalning från Skatteverket. 
 4. Om/när skatteverket godkänner utbetalningen så fylls beloppet in i din inkomstdeklaration. 
 5. Något som är viktigt att tänka på innan man anlitar en flyttfirma i Jönköping är att du som privatperson måste ha betalt tillräckligt med skatt under inkomståret för att kunna använda RUT-avdraget vid din flytt. 

Här kan du läsa mer om RUT-avdraget kopplat till flytthjälp i Jönköping

Kontakta oss på Flyttprinzen

Vill du anlita vårt flyttföretag i Jönköping eller Kronobergs län? Då är du varmt välkommen att fylla i kontaktformuläret nedan, så återkommer vi till dig snarast!