RUT-avdrag för flytthjälp i Jönköping - så fungerar det

När du i egenskap av privatperson anlitar en professionell flyttfirma i Jönköping kan du minska dina utgifter avsevärt genom att använda dig av RUT-avdraget. Här går vi igenom allt du behöver veta för att kunna ta del av RUT-avdraget!

Är du i färd med att flytta och överväger att anlita professionell flytthjälp i Jönköping? Då kan du reducera dina kostnader rejält med hjälp av RUT-avdraget. Men vad är egentligen RUT-avdraget, och vilka kriterier behöver uppfyllas för att man ska få ta del av det? Det går vi igenom här!
 

Vad är RUT-avdrag och hur fungerar det?

RUT är en akronym för rengöring, underhåll och tvätt men omfattar betydligt mer än så. RUT-avdraget är en skattereduktion som gör att du i egenskap av privatperson får göra ett avdrag på upp till 50 % när du anlitar ett företag för tjänster i anslutning till det egna hemmet. Sedan den 1 augusti 2016 får du även göra RUT-avdrag när du anlitar professionell flytthjälp i Jönköping.
 
När du anlitar en flyttfirma är det företaget som drar av rätt del av arbetskostnaden på fakturan till dig. Du behöver alltså inte göra någonting för att ta del av RUT-avdraget, utan det är flyttfirman som sköter kontakterna med Skatteverket och begär in resterande del av ersättningen.
 

Detta ingår i RUT-avdraget när du anlitar oss för flytthjälp i Jönköping

RUT-avdraget gäller både för flytt av möbler och bohag mellan bostäder och om du behöver flytta dina ägodelar för tillfällig magasinering. Detta kan du få avdrag för när du anlitar flytthjälp i Jönköping:

  • Hjälp med packning och uppackning
  • Bärhjälp
  • Lastning och lossning
  • Arbetstiden för flyttfirmans transport. Här ingår alltså inte bensin och liknande, då RUT-avdraget enbart omfattar flyttfirmans arbetskostnader.

 

Detta krävs för att nyttja RUT-avdraget när du anlitar flytthjälp i Jönköping

Det finns ett antal villkor för att du ska få ta del av RUT-avdraget när du anlitar ett företag för flytthjälp i Jönköping:

  • Du anlitar företaget i egenskap av privatperson.
  • Du ska vara minst 18 år vid beskattningsårets utgång.
  • Du ska bo i anslutning till en av bostäderna flytten går till eller från.
  • Du behöver betala tillräckligt med skatt för att kunna göra RUT-avdrag.
  • Företaget du anlitar måste vara godkända för F-skatt.
  • Du ska ha RUT-avdrag kvar att nyttja. RUT-avdraget omfattar maximalt tjänster till ett värde av 75 000 kronor per person och taxeringsår. 

Anlita Flyttprinzen för professionell flytthjälp i Jönköping

Vi är din lokala flyttfirma i Jönköping som gärna tar oss an din flytt! När du anlitar oss för flytthjälp i Jönköping kan du känna dig trygg med att hela processen känns smidig, enkel och rolig! Vi är givetvis godkända för F-skatt, vilket innebär att du har rätt att göra ett avdrag på 50 % av våra arbetskostnader när du anlitar oss.
 
Vill du veta mer om oss och våra tjänster? Tveka inte att kontakta oss redan idag – vi ser fram emot att berätta om hur vi kan hjälpa just dig på bästa sätt!

Kontakta oss på Flyttprinzen

Vill du anlita vårt flyttföretag i Jönköping eller Kronobergs län? Då är du varmt välkommen att fylla i kontaktformuläret nedan, så återkommer vi till dig snarast!