Villkor för att få RUT-avdrag vid flytthjälp i Jönköping

RUT-avdraget för flytthjälp – Hur fungerar det?

Får jag använda RUT-avdraget när jag hyr in flyttföretag? Vad är RUT-avdraget? Kraven vid användning av RUT-avdraget vid flytthjälp? Speciella regler i Jönköpings län gällande RUT-avdraget? Dessa typer av frågor är det många bostadsägare som fungerar på inför sin flytt.
Lugn, lugn och lugn. Den här artikeln kommer förklara allt relaterat till RUT-avdraget vid din flytt i Jönköpings län. Vi förklarar vilka krav fastighetsägaren och flyttföretaget har vid användning av RUT-avdraget, hur mycket du får använda dig utav och vilka krav du har som privatperson.

RUT-avdraget gäller endast för arbetskostnaden

RUT-avdraget är till dig som behöver flytthjälp när du ska byta bostad eller överlag behöver hjälp att flytta något. Du har då möjligheten att dra av 50% av arbetskostnaden. Varje år har du möjligheten att utnyttja upp till 50 000 kronor i RUT-avdrag (gäller inte specifikt en flytthjälp). Det är alltså arbetskostnaden som du får använda RUT-avdraget på och inte något annat. Det är väldigt viktigt att flyttföretaget som du planerar att anlita specificerar arbetskostnaden på offerten. Vi på Flytthjälp Jönköping specificerar givetvis detta.

Krav för att få RUT (flyttfirma)

Vid flytthjälp i Jönköping så får du använda dig av RUT-avdraget vilket drar av en del av arbetskostnaden för dig som privatperson. Dock är det några kriterier och regler för att få beviljad RUT, nedan listar vi de regler och krav:

  • Du måste du uppge korrekta uppgifter till flyttfirman som utför flytten
  • Du måste ha fyllt minst 18 år
  • Bosatt i Sverige eller betalar skatt i Sverige för minst 90 procent av den totala inkomsten
  • Du måste betala tillräckligt med skatt för att kunna använda RUT-avdraget
  • Flyttfirman måste ha F-skatt (Vi har givetvis F-skatt)

Övrig information om RUT-avdraget vid flytthjälp i Jönköping

Flytthjälp Jönköping svarar gärna på frågor och funderingar kring rutavdraget. Är du dock intresserad av specifika svar på inkomstdeklaration eller beviljad RUT, så hänvisar vi dig till skatteverket


Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning & offert inför din flytthjälp i Jönköping

Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan så kontaktar vi er för ytterligare information om er flytt. Det går också bra att ringa oss!