Villkor för att få RUT-avdrag vid flytthjälp i Jönköping

Får jag använda RUT-avdraget när jag hyr in flyttföretag? Vad är RUT-avdraget? Finns det särskilda regler i Jönköpings län gällande RUT-avdraget? Dessa typer av frågor är det många bostadsägare som funderar på inför sin flytt. I denna artikel behandlar vi dessa frågor.

RUT-avdraget för flytthjälp – Hur fungerar det?

Den här artikeln kommer att förklara allt relaterat till RUT-avdraget vid din flytt i Jönköpings län. Vi förklarar vilka krav fastighetsägaren och flyttföretaget har vid användning av RUT-avdraget, hur mycket du får använda dig av och vilka krav du har som privatperson.

Vi uppmanar dock alla att alltid läsa på Skatteverkets sida, då krav och regler kan komma att förändras. 

RUT-avdraget gäller endast för arbetskostnaden

  • RUT-avdraget är till dig som behöver flytthjälp när du ska byta bostad eller överlag behöver hjälp att flytta något. Du har då möjligheten att dra av 50% av arbetskostnaden. 
  • Varje år har du möjligheten att utnyttja upp till 75 000 kronor i RUT-avdrag (gäller inte specifikt en flytthjälp). Det är alltså arbetskostnaden som du får använda RUT-avdraget på och inte något annat. 
  • Det är väldigt viktigt att flyttföretaget som du planerar att anlita specificerar arbetskostnaden på offerten.

Krav för att få RUT när du anlitar en flyttfirma i Jönköping

Vid flytthjälp i Jönköping får du använda dig av RUT-avdraget vilket drar av en del av arbetskostnaden för dig som privatperson. Dock finns det några kriterier och regler för att få beviljad RUT, nedan listar vi några av dessa regler och krav:

  • Du måste du uppge korrekta uppgifter till flyttfirman som utför flytten
  • Du måste ha fyllt minst 18 år
  • Du måste vara bosatt i Sverige eller betala skatt i Sverige för minst 90 procent av den totala inkomsten
  • Du måste betala tillräckligt med skatt för att kunna använda RUT-avdraget
  • Flyttfirman måste ha F-skatt (Flyttprinzen har givetvis F-skatt)

Övrig information om RUT-avdraget vid flytthjälp i Jönköping

Vår flyttfirma svarar gärna på frågor och funderingar kring rutavdraget. Är du dock intresserad av specifika svar på inkomstdeklaration eller beviljad RUT, så hänvisar vi dig till skatteverket

Kontakta oss på Flyttprinzen

Vill du anlita vårt flyttföretag i Jönköping eller Kronobergs län? Då är du varmt välkommen att fylla i kontaktformuläret nedan, så återkommer vi till dig snarast!